Feestdiner met gevulde kalkoenfilet
4 personen
Ingrediënten
Aperitiefhapjes
12 stuks
Bruschetta's
12 stuks
Voorgegaarde gevulde kalkoenfilet
±1,2 kg
Ambachtelijke aardappelkroketten
24 stuks
appels met veenbessensaus
4 stuks
Archiducsaus
2 x 340 g
Apero
Toasten maar! Schenk de glazen vol en schuif de aperitiefhapjes 10 min. in een voorverwarmde oven van 180 °C.
De bruschetta’s schuif je 6 min. in een voorverwarmde oven van 180 °C.
Hoofdgerecht
Zet tijdig de voorgegaarde gevulde kalkoenfilet in de oven, want die mag 60 min. in de oven op 140 °C.
Open de verpakking van de verse kroketten een halfuur op voorhand: opgedroogd worden ze krokanter en barsten ze niet in de friteuse. Vul het frituurmandje met 1 laagje kroketten per keer tot ze goudbruin kleuren. Dat is ±4 min. op 180 °C. Gebruik je liever de airfryer? Volg hiervoor de handleiding van je toestel.
Zet de potjes archiducsaus met halfopen deksel 1,5 min. in een microgolfoven van 750 W.
Haal voor het dresseren van de borden de appels uit de verpakking. Leg ze op een bord en stop 3 min. in een microgolfoven van 750 W. Plaats daarna de zakjes veenbessensaus 3 min. in een microgolfoven van 600 W. Verdeel de appels over de borden en vul met de warme veenbessensaus.
Serveertip
Hou de gerechten langer warm op een warm bord. Spoel je borden met koud water en verwarm ze enkele minuten in de microgolfoven.
Nog even afdrogen en je bent klaar om ze te dresseren.
Nog even afdrogen en je bent klaar om ze te dresseren.
Producten