Onze klanten kopen graag vers vlees in grote hoeveelheden. Zo hoeven ze minder vaak naar de winkel en hebben ze altijd voldoende vlees in huis. Wat doe je echter met zo’n grote hoeveelheden vlees? Onze 5 meal prepping tips helpen je op weg! Maar voor we onze tips prijsgeven, willen we het even hebben over de term ‘meal prepping’ of ‘food prepping’.
Foodprepping versus mealprepping
Food- en mealprepping zijn twee termen die vaak door elkaar worden gebruikt. Hoewel ze licht van elkaar verschillen, hebben ze een gezamenlijk doel: op voorhand maaltijden bereiden zodat je op drukke (werk)dagen toch een lekkere en gezonde maaltijd op tafel zet. En dat zonder een hele avond in de keuken te spenderen. Plan jouw prepping-moment in op een vrije dag of in het weekend.
Bij foodprepping ga je de ingrediënten voorbereiden. Denk aan een grote hoeveelheid kipfilet die je in blokjes snijdt. Vries de blokjes in en haal deze later uit om een gezonde wok klaar te maken.
Bij mealprepping ga je een volledige maaltijd bereiden die je opnieuw kan invriezen voor later. Neem 2 kg gehakt en maak verschillende porties bolognaisesaus. Zo is die spaghetti later op de week in een mum van tijd klaar.