Côte à l'os met een pittige twist
±45 minuten
2 personen
Ingrediënten
Côte à l'os
1 stuk
Peperkorrels
20 g
Gember
10 g
Knoflook
10 g
Gerookte paprikapoeder
1 tl
Chilivlokken
1 tl
Grof zeezout
30 g
Bruine suiker
10 g
Boter
80 g
Madeira
1 scheutje
Grote uien
2 stuks
Stevige tomaten
±1 kg
Tabasco
3 druppels
Verse koriander
10 g
Limoen
1 stuk
Voor de pico de gallo
Snijd de uien fijn en hak de tomaten in stukjes. Hak de verse koriander fijn en pers de limoen uit.
Meng de tomaat, ui, tabasco en koriander in een kom.
Breng op smaak met het limoensap en het zout. Laat daarna minstens 30 minuten in de koelkast staan zodat de smaken zich goed met elkaar kunnen vermengen.
Voor de côte à l'os
Schil de gember en pel de knoflook, snijd ze in stukken en vermaal ze tot een pasta.
Rooster de peperkorrels op laag vuur tot ze beginnen te geuren, voeg dan de paprikapoeder toe. Voeg dit toe aan de pasta in de vijzel en meng goed. Smelt de boter en voeg toe aan het mengsel.
Wrijf daarna de côte à l'os in met deze smeuïge kruidenmix.
Leg het vlees nu op de koude kant van de BBQ op ongeveer 150 °C om langzaam op temperatuur te komen.
Bestrijk het vlees af en toe met Madeira voor een intensere smaak.
Als het vlees bijna gaar is, laat het dan even rusten.
Stook het vuur nog eens stevig op en gril de côte à l'os voor dat perfecte korstje. Laat het vlees nog even rusten en snijd het vervolgens tegen de draad aan. Serveer naast de heerlijke pico de gallo salsa.
Producten