75 minuten
4 personen

Zin in een Italiaans feestje? Zet dan zeker een goeie bolognaisesaus op het menu. Het rundergehakt is uitermate geschikt voor bolognaisesaus, want die benadert het best de structuur en smaak van de echte Italiaanse ragout. En die ragout vormt de basis voor de oorspronkelijke, Italiaanse bolognaisesaus. In dit recept proberen we de typische smaak van de “ragu Bolognese” te evenaren en sommigen beweren zelfs te verbeteren. Het geheime ingrediënt? Het beste gehakt van Buurtslagers.

Ingrediënten
Rundergehakt
400g
Italiaanse ham, fijngesneden
100g
Ui, fijngesneden
1 stuk
Bleekselder, fijngesneden
1 stengel
Wortel, fijngesneden
1 stuk
Rode wijn
2.5 dl
Passata
2.5 dl
Runderbouillon (1/2 blokje opgelost in 2dl water)
2.5 dl
Peper en zout
Verhit een scheut olijfolie in een diepe pan of kookpot en bak hierin al roerend de ui, wortel en selder ± 4 minuten.
Voeg de Italiaanse ham toe, roer om en doe er daarna het gehakt bij.
Bak ± 5 minuten tot het gehakt rul is.
Schenk de wijn erbij en laat zachtjes enkele minuten sudderen.
Kruid bij met peper en zout en voeg de passata en runderbouillon toe.
Laat de pot met deksel nog minstens 40 minuten op een zacht vuurtje staan. Roer de saus af en toe om zodat het zeker niet aanbrandt.
Serveer met dikke pasta, zoals tagliatelle of pappardelle. Buon appetito! Smakelijk!

Inspiratie & tips