Feestdiner met gebakken kalkoenfilet
2 personen
Ingrediënten
Aperitiefhapjes
12 stuks
Scampigratins diabolique
2 stuks
Gebakken kalkoenfilet in peperroomsaus
±600 g
Ambachtelijke aardappelkroketten
12 stuks
Appels met veenbessensaus
2 stuks
Apero
Toasten maar! Schenk de glazen vol en schuif de aperitiefhapjes 10 min. in een voorverwarmde oven van 180 °C.
Voorgerecht
Verwarm daarna de scampigratins diabolique 15 min. in een voorverwarmde oven van 200 °C. Ping, het voorgerecht is klaar!
Hoofdgerecht
Wanneer het tijd is voor het hoofdgerecht, zet je het schaaltje met gebakken kalkoenfilet in archiducsaus 25 min. in een voorverwarmde oven van 150 °C.
Open de verpakking van de verse kroketten een halfuur op voorhand: opgedroogd worden ze krokanter en barsten ze niet in de friteuse. Vul het frituurmandje met 1 laagje kroketten per keer tot ze goudbruin kleuren. Dat is ±4 min. op 180 °C. Gebruik je liever de airfryer? Volg hiervoor de handleiding van je toestel.
Haal voor het dresseren van de borden de appels uit de verpakking. Leg ze op een bord en stop 3 min. in een microgolfoven van 750 W. Plaats daarna het zakje veenbessensaus 3 min. in een microgolfoven van 600 W. Verdeel de appels over de borden en vul met de warme veenbessensaus.
Serveertip
Hou de gerechten langer warm op een warm bord. Spoel je borden met koud water en verwarm ze enkele minuten in de microgolfoven. Nog even afdrogen en je bent klaar om ze te dresseren.
Products