Voorgegaarde kippenbillen, spareribs

Nadat het terras lenteklaar is gemaakt, kriebelt het bij menig Belg om de BBQ terug van onder het stof te halen. Eerste warme zonnestralen voorspeld? Tegelijkertijd wordt die eerste BBQ gepland. Dankzij Buurtslagers ben je zeker van een geslaagde, stressvrije eerste editie. Onze ultieme tip? Voorgegaard vlees. Voorgegaard vlees biedt heel wat voordelen, zowel op de BBQ als in de oven. We leggen ze even kort voor je uit.

 

Wat is voorgegaard vlees?

Voorgegaard vlees is, de naam zegt het zelf, al gaar vlees. Omdat het vlees al doorbakken is, hoef je het minder lang op de barbecue te grillen en vermijd je rauw of aangebrand vlees. Daarom is voorgegaard vlees veiliger, malser én sneller klaar. 

Veiliger om mee aan de slag te gaan

Het is nu eenmaal zo, rauw vlees bevat bacteriën, ongeacht de vleessoort. Het merendeel is gelukkig ongevaarlijk, maar sommige bacteriën kunnen een voedselvergiftiging veroorzaken. Doordat voorgegaard vlees al grondig werd verhit, is het veiliger om mee aan de slag te gaan. Let er wel op dat je het barbecuevlees pas uit de koelkast haalt eens je het effectief wil grillen.  

Malser resultaat

Het is nu eenmaal zo, rauw vlees bevat bacteriën, ongeacht de vleessoort. Het merendeel is gelukkig ongevaarlijk, maar sommige bacteriën kunnen een voedselvergiftiging veroorzaken. Doordat voorgegaard vlees al grondig werd verhit, is het veiliger om mee aan de slag te gaan. Let er wel op dat je het barbecuevlees pas uit de koelkast haalt eens je het effectief wil grillen.  

Sneller op je bord

Doordat het vlees al bereid werd, schuif je aan tafel zodra het vlees een lekker krokant korstje heeft. Barbecueën gaat zo vlot vooruit, je hebt geen bakzorgen en je hoeft niet per se rekening te houden met de bakvolgorde van je barbecuevlees. En zo worden zelfs dummies expert in barbecueën.

Lekker voorgegaard

Of je nu snel in de apero wil vliegen of geen echte krak bent in het bakken van ribbetjes, met onze voorgegaarde producten wordt barbecueën een fluitje van een cent: