Gevulde kalkoenfilet in bladerdeeg met appeltjes
60 minuten
4 personen
Ingrediënten
Bladerdeeg (vierkant)
1 stuk
Gehakt
500 g
Gerookt spek
200 g
Kalkoenfilet
600 g, in sneden van 1 cm dik
Gedroogde veenbessen
Gedroogde abrikozen
100 g
Muskaatnoot, zout en zwarte peper
Boter
Eieren
1 stuk
Ambachtelijke aardappelkroketten
2 pakjes
Colli gestoofde appelen met veenbessen
Gegaard witloof
4 stuks
Peperroomsaus
2 stuks
Verwarm de oven op 180 °C.
Hak de gedroogde abrikozen iets fijner en voeg deze samen met de veenbessen toe aan het gehakt. Meng dit alles goed samen. Kruid lichtjes bij met de gemalen muskaatnoot.
Leg het vel bladerdeeg open en leg het gerookt spek er trapsgewijs op.
Verdeel de kalkoensneden op het gerookt spek en kruid deze met wat zout en zwarte peper.
Maak een rol van de gehaktmengeling en leg deze in het midden van de kalkoensneden, over de hele breedte.
Bestrijk de onderste zijde van het bladerdeeg met eigeel en vouw het deeg van boven het gehakt naar beneden over het gehakt en rol verder dicht.
Leg de rol op de naad van het bladerdeeg en strijk de hele rol verder in met eigeel.
Dit mag in de oven gedurende 45 minuten.
Snijd de gevulde kalkoenfilet in sneden van 2 cm net voor het serveren.
Peperroomsaus
Maak van iedere verpakking telkens een hoekje los, zodat de lucht kan ontsnappen tijdens het opwarmen.
Warm de saus op in een microgolf van 800 W gedurende 4 minuten en laat daarna eventjes rusten.
Gestoofde appeltjes met veenbessensaus
Kook water en haal daarna de pot van het vuur. Leg de zak met appels in het water en laat 20 min. garen. Zet het potje veenbessenkonfijt met halfopen deksel 1,5 min. in een microgolfoven van 750 W. Haal de appels uit de zak en verdeel er de warme veenbessenkonfijt over.
Ambachtelijke aardappelkroketten
Laat 30 minuten rusten op kamertemperatuur. Bak daarna 3 minuten in een friteuse op 180 °C. Gebruik je liever de airfryer? Lees er even de instructies van jouw toestel op na.
Producten