Klassiek orloffgebraad met kaassaus
90 minuten
4 personen
Ingrediënten
Varkenscarrégebraad
1 kg
Oud Brugge kaas
8 sneden
Ontvette achterham
8 sneden
Gemalen kaas
250 g
Boter
50 g
Bloem
50 g
Melk
500 ml
Gestoofde boontjes
400 g
Ambachtelijke aardappelpuree
1 kg
Zwarte peper en zout
Muskaatnoot
Verwarm de oven op 180 °C.
Voor de bechamelsaus
Smelt boter in de pan en voeg er de bloem aan toe. Roer goed tot de bloem en de boter een droge massa zijn.
Giet er al roerende de melk bij tot je een goed gebonden massa krijgt.
Kruid af met zwarte peper, zout en muskaatnoot.
Voor het orloffgebraad
Laat flink wat boter in een vuurvaste kookpot smelten op een matig vuur.
Kruid het vlees met zwarte peper van de molen en zout. Leg het daarna in de bruisende boter tot het een korstje krijgt.
Draai het gebraad zodat alle zijden mooi aangekorst zijn. Hierna mag het vlees afgedekt in de oven gedurende 30 minuten.
Na het bakken mag het vlees 5 minuten rusten en mag het gesneden worden in plakken van 1 cm dik.
Vorm het gebraad opnieuw met telkens een plak kaas en ham ertussen.
Overgiet het gebraad met de bechamelsaus en bestrooi dit met de gemalen kaas. Dit mag nog 15 minuten in de oven om verder te garen en te kleuren.
Aardappelpuree en boontjes
Maak van iedere verpakking telkens een hoekje los zodat de lucht kan ontsnappen tijdens het opwarmen.
Warm deze producten op in een microgolf van 800 W gedurende 4 minuten en laat eventjes rusten. Smakelijk!
Producten